Lampor till QUV vädersimulator för accelererad väderprovning

Q-Lab levererar UV-lysrör av högsta möjliga kvalitet. Tekniken bakom lamporna ger ett spektrum som är genomgående stabilt under hela livslängden.

Varje parti genomgår en strikt serie tester innan det godkänns för försäljning. Resultatet är att QUV-provaren ger ett konsekvent, stabilt spektrum, år efter år.

QUV-lampor

Flera olika typer av UV-lampor finns tillgängliga för olika tillämpningar:

UVA-lampor

  • UVA-340-lampor ger en utmärkt simulering av solljus i våglängds­området från 365 nm ner till 295 nm.
  • UVA-340-plus-lampor möjliggör provning vid förhöjd strålning – upp till 1,70 W/m2/nm – som uppfyller eller överskrider de högsta strålningsvärdena som krävs i många viktiga provnings­standarder.
  • UVA-351-lampor simulerar UV-delen av solljus som filtreras genom fönsterglas.
  • Cool White-lampor simulerar kallvit inomhus­belysning, exempelvis i kontors­miljöer.

UVB-lampor

  • UVB-313EL-lampor (och äldre QFS-40-lampor) levererar kortvågs-UV som är skadligare än den UV som normalt finns på jord­ytan. UVB-313-lampor är främst användbara för kvalitets­kontroll och applikationer inom forskning och utveckling eller för provning av exceptionellt hållbara material.
  • UBV-313-EL-plus-lampor finns också för att ge höga strålnings­nivåer för de mest krävande fluorescerande UV-provningarna. Försiktighet bör vidtas för att säker­ställa att fel­mekanismerna är realistiska när du använder UVB-lampor.

UVC-lampor

  • UVC-lampor levererar högintensivt UV-ljus med kort våglängd vid 254 nm. Detta motsvarar det vanligaste UVC-ljuset som används för desinfektion av ytor som utsätts för skadliga bakterier och virus. Även om det kan döda dessa patogener effektivt kan UVC-ljus också orsaka nedbrytning av plast, ytbeläggningar och textilier. UVC-lamporna återger denna skadliga bestrålning för att utvärdera hållbarheten hos material som utsätts för UVC-ljus.

Mer information

Datablad: q-lab-a-choice-of-lamps-for-quv.pdf


Tillverkare: Q-Lab