Färg- och utseendemätning

Elastocon erbjuder olika typer av utrustning för provning av färg- och utseende – från prisvärda glansmätare och kulörmätare för ytor av färg, plast, metall, keramik, byggnadsmaterial och liknande material, till utrustning för provning av väder­beständighet, ljus­härdighet och korrosion hos färg och annan ytbehandling av olika material.

Glansmätare CS-380

Glansmätare CS-380 är ett prisvärt, handhållet instrument som används främst för glansmätning av ytor av färg, plast, metall, keramik, byggnadsmaterial och liknande material. CS-380 har tre mätvinklar (20°, 60° och 85°) och följer bland annat standarden ISO 2813.

Kulörmätare CS-520

Kulörmätare CS-520 är ett prisvärt, handhållet instrument som följer internationell standard för färggeometri d/8 (diffus belysning, 8° betraktnings­vinkel). Kulörmätaren kan användas för färg­matchning inom många industrier, exempelvis för kvalitetskontroll av färg, textil, plast, livsmedel, byggmaterial och andra typer av material eller produkter.

 Hazemätare TH-100

Transparensmätaren TH-100 är utformad för mätning av haze och transmittans hos plast­skivor, filmer, glasögon, LCD-paneler, pekskärmar och andra transparenta och halv­genom­skinliga material.

Q-LAB väderprovning av färg och ytbeläggningar

För provning av väder­beständighet, ljus­härdighet och korrosion hos färg och annan ytbehandling erbjuder Elastocon ett brett sortiment av provnings­utrustning från den världs­ledande tillverkaren Q-Lab.

Skikttjockleksmätare SAUTER TF/TG

Skikttjockleksmätare SAUTER TF/TG är en premium­modell för mätning av färgbeläggning, lackbeläggning och liknande.

Säkerhetstorkskåp Binder serie FDL

Säkerhetstorkskåp Binder serie FDL

Binders säkerhetstorkskåp i FDL-serien för begränsade mängder lösningsmedel har en silikon- och dammfri inre kammare och ett symmetriskt luftflöde. Detta ger en perfekt miljö för standard-kompatibel torkning av färg och beläggningsmaterial som innehåller lösningsmedel.

Läs mer: Säkerhetstorkskåp Binder serie FDL