Senaste generationens dragprovare med avancerad digital styrning

Elastocon erbjuder två serier avancerade drag­provare från Tinius Olsen för provning av alla typer av material.

ST-serien elektromekaniska dragprovare för krafter upp till 300 kN

Dragprovare i ST-serien kan användas för provning av en mängd material som exempelvis plast, film, kompositer, papper, förpackningsmaterial, filtermaterial, lim, folier, mat, leksaker, medicintekniska produkter och komponenter. Materialegenskaperna kan mätas med dragprov, tryckprov, böjprov, rivprov eller i skjuvnings- och vidhäftningsprovning.

ST-serien finns i bänkmodeller med kapacitet upp till 50 kN och i golvmodeller med kapacitet upp till 300 kN kapacitet.

Dragprovarna i ST-serien har utbytbara lastceller för kraftmätning och dataregistrering av tillämpad belastning, vilket ger dig optimal hållbarhet, snabbhet, hög precision och noggrannhet.

Läs mer: Alla drag- och tryckprovare i ST-serien

SL-serien hydrauliska drag- och tryckprovare för krafter upp till 3000 kN

Dragprovarna i SL-serien har ett patenterat hydrauliskt lastsystem med dubbeltryck, och en robust konstruktion med fyra pelare, för exceptionell styvhet i lastramen. Dessutom har de en utrymmesbesparande konsol med bekväm arbetshöjd.

SL-serien uppfyller ASTM, ISO och andra nationella och internationella specifikationer för noggrannhet. All utrustning som används för att kalibrera vikt- och måttsystemet i SL-serien är spårbar till National Institute of Standards and Technology (NIST).

Dragprovarna i SL-serien kan anpassas helt efter kundens önskemål tack vare ett stort urval av lastramar, balkar, klämmor och fixturer.

Läs mer: Alla drag- och tryckprovare i SL-serien

Avancerad digital styrning

Dragprovarna i ST- och SL-serien kan styras med handhållna enheter – antingen trådlöst via Bluetooth eller med tråd­bundna kontroller med större knappar, som är idealiska när skydds­handskar används. Maskinerna kan även styras via ett virtuellt maskingrän­ssnitt som körs på en ansluten dator.

Det virtuella gränssnittet är självständigt, men kan också kombineras med Tinius Olsens program Horizon för kraftfull dataanalys och maskin­styrning.

Stort urval av tillbehör

Det finns även ett stort urval av tillbehör till: klämmor, hållare och tryckplattor för att hålla proverna på plats, optiska och elektroniska töjningsmätare, tryck- och böjnings­mätare och temperatur­kammare.

Läs mer: Tillbehör till drag- och tryckprovare


Tillverkare: Tinius Olsen