Hydrauliska tryckprovare i SL-serien

Tinius Olsens populära hydrauliska provnings­maskiner i SL-serien kompletteras med en serie maskiner med samma robusta konstruktion, kvalitets­material och precisions­teknik som drag- och tryckprovarna, men som enbart utför tryck­prov.

Tryckprovare i Tinius Olsens SL-serie finns i modeller med en kapacitet från 150 kN till 3000 kN, som utmärker sig tack vare nog­grannhet, pålitlig­het och kraft. Den effektiva maskinen har ett litet fotavtryck och det patenterade dubbla lågtrycks­hydrauliska laddnings­systemet ger exakt kontroll över rörelsen, även när den är under konstant hastighet eller belastning.

Alla SL-system uppfyller ASTM, ISO, GOST, GB och andra internationella standarder när det gäller noggrannhet, som är inom eller bättre än ±0,5 % av den applicerade kraften från 0,2 % till 100 % av ramkapaciteten.

Viktiga egenskaper

  • Fyra pelare med robust utformning ger utrymme för större prover.
  • Friktionsfri kolvdrift möjliggör mjuk, kontrollerad drift och minimal stilleståndstid.
  • Välj mellan två handhållna styrkontroller – antingen trådlöst via Bluetooth eller en trådbunden kontroll med större knappar, som är idealisk när skyddshandskar används.
  • Uppfyller ASTM, ISO och andra nationella och internationella specifikationer för noggrannhet.
  • Kan även styras med ett virtuellt gränssnitt via en ansluten dator, med programmet Horizon, för komplexa provningar och kraftfull data­analys.

Mer information

Produktblad: tinius-olsen-hydraulic-testers-compression-only.pdf


Tillverkare: Tinius Olsen