Elastocon ställer ut på Plastteknik Nordic 2021

Den 1–2 december kan ni träffa Elastocon i monter D:12 på Plastteknik Nordic i Malmö.

Där presenterar vi ett litet urval av vårt stora sortiment inom materialprovning av plast, gummi, metall, textil, byggmaterial, färg med mera, från flera kända tillverkare som vi representerar i Norden.

Vi kommer bland annat att visa identiPol QA2, som erbjuder ett prisvärt och användarvänligt verktyg för att bedöma kvaliteten och identiteten hos formbara termoplaster.

identiPol QA2 är ett andra generationens system som erbjuder förbättrad användarvänlighet, förbättrade funktioner och ökad produktivitet i en kompakt, bärbar enhet. Detta intelligenta system optimerar själv provningsförhållanden och operatören behöver endast mata in leverantör, material och satsinformation i programvaran innan en provning körs. Inbyggd diagnostik säkerställer att provningen alltid körs under optimala förhållanden, vilket gör att operatören kan utföra annat arbete under den korta provningstiden (cirka 15 minuter).

Läs mer om identiPol QA2 i produktartikeln här

Titta även närmare på den termiska konduktivitetsmätaren TCi (Thermal Conductivity Analyzer) från C-Therm. TCi är det snabbaste och enklaste sättet att mäta värmeledningsförmågan hos olika typer av material.

C-Therms patenterade sensorteknik gör termisk konduktivitet enklare och mer tillgänglig för mätning. Det finns helt enkelt inget snabbare eller enklare sätt att mäta värmeledningsförmåga och effusivitet.

C-Therm TCi kräver ingen speciell provberedning, inte heller mätning av fler materialegenskaper, såsom värmekapacitet.

Läs mer om den termiska konduktivitets­mätaren TCi i produktartikeln här

I Elastocons monter på Plastteknik Nordic finns våra experter på plats båda dagarna. Du kan bland annat diskutera laboratorieprovning av polymera material. Elastocon är ackrediterat för 15 provningsmetoder för gummi och utför en mängd olika typer av uppdragsprovning av material för kunder över hela världen.

Passa även på att få mer information om Q-Labs utrustning för provning av väderbeständighet, ljushärdighet och korrosion. Förutom försäljning av utrustning utför vi även accelererad väderprovning på uppdrag.

Läs mer om Q-Labs väderprovning i artikeln här

Vill du veta mer om andra typer av instrument för materialprovning? Vi pratar gärna om övriga delar i vårt stora sortiment också.

Vi ser fram mot att träffa dig i vår monter D:12 på Plastteknik Nordic.

Välkommen!

Registrera dig på Plastteknik Nordics webbplats via den digitala inbjudan här.

2111 plastteknik digital inbjudan