y generation instrument för accelererad väder­provning från Q‑Lab

Q‑Lab lanserar en ny generation instrument för accelererad väder­provning: QUV med UV-lysrör och kondenserande fuktighet och vattenspray samt Q‑SUN xenonskåp för att reproducera skador som orsakas av solens fulla spektrum. Båda styrs via dubbla pekskärmar och har lampor för högre irradians eller med längre livslängd.

Den nya generationen QUV och Q-SUN har bland annat följande förbättringar:

  • Dubbla 7” pekskärmar i fullfärg tillåter användaren att samtidigt se maskinstatus och programmerings- eller diagnosmenyer
  • Funktion för enskärmsläge om en skärm slutar fungera
  • Enkelt och intuitivt användargränssnitt med åtta språk (engelska, tyska, franska, spanska, italienska, kinesiska, japanska och koreanska)
  • Snabbt statusbesked tack vare LED-lampa med olika färger
  • Lampor med längre livslängd eller för högre irradians
  • Inbyggt SD-kort säkerställer säkerhetskopiering av alla relevanta provningsdata
  • Maskindiagnostik med upp till 2 års kan laddas ner via USB
  • Enkel kalibrering av temperatur och irradians med smarta sensorer minskar kalibreringskostnaderna ytterligare
  • Trådlösa temperatursensorer ger förbättrad tillförlitlighet.

QUV simulerar dagg realistiskt

Q-Labs väder­simulator QUV för accelererad väderprovning

Det är dagg och inte regn som är den vanligaste orsaken till den fukt som förekommer vid utomhusexponering. Kondenssystemet i QUV-provkammaren simulerar dagg realistiskt och accelererar dess effekt med förhöjd temperatur. Dessutom simulerar lysrören i QUV det skadliga, kortvågiga UV-ljuset och återskapar samma typ av fysiska skador som orsakas av solljus. Skadetyper inkluderar färgförändring, glansförlust, kritning, sprickbildning, krackelering, haze-effekter, blåsor, försprödning, styrkeförlust och oxidation.

Q-SUN – realistisk reproduktion av soljusets fulla spektrum

Q-SUN xenonkammare för accelererad väder­åldring och provning av ljus­beständighet

Xenonkammaren Q-SUN är det perfekta verktyget för kvalitets­kontroll och provning av material som utsätts för direkt solljus, solljus genom fönsterglas eller inomhus­belysning.

Xenonlamporna i Q-SUN ger den mest realistiska reproduktionen av soljusets fulla spektrum inklusive ultraviolett, synligt ljus och infraröd strålning. För många material är exponering för hela spektret nödvändigt för att ge en noggrann simulering, speciellt vid provning av färgförändringar och ljus­beständighet.

Q-SUN kan lätt anpassas för att passa olika provnings­behov med en mängd olika modeller och tillbehör. Q-SUN finns i tre modeller: bänk­modellen Xe‑1 med en xenonlampa och horisontell prov­placering, golvmodellen Xe‑2 med en xenonlampa och roterande prov­karusell, samt Xe‑3 som är en större golv­modell med horisontell prov­placering och tre xenon­lampor. Alla tre har även vatten­spray som tillval.

Läs mer om Q-Labs nya generation instrument här