Laboratoriepress LabManual 50

Nu introducerar Fontijne den nya modellen LabManual 50. Som namnet antyder är LabManual 50 en manuellt manövrerad hydraulisk laboratoriepress. Tack vare sitt kompakta format och begränsade vikt kan LabManual 50 enkelt installeras på vilken laboratoriebänk som helst för att förbereda prover för kvalitetskontroll och FoU-ändamål.

– LabManual 50 är ett viktigt och efterlängtat tillskott till vårt befintliga sortiment av pressar, förklarar Luc Pattyn, Fontijnes försäljnings- och marknadschef. Under de senaste åren frågade flera Fontijne-användare om vi kunde bygga en mindre LabManual-press, eftersom detta kan vara användbart för specifika applikationer, som att pressa tunna lager för FTIR-analyser eller för beredning av PB1-reaktorprover.

– Ett annat övervägande är att för vissa applikationer måste prover pressas flera gånger för att få ett homogent material eller för att bli av med fukt. I sådana fall är enkel och snabb drift, som erbjuds av LabManual 50, ett viktigt mervärde. Dessutom visar det sig ofta praktiskt att ha en andra, mindre press till hands för vissa uppgifter, säger Luc Patty.

LabManual 50 klarar pressbehov upp till 50 kN och 200 °C, men möjliggör också användning av mycket lägre stängningskrafter. Oavsett vilka inställningar du väljer kommer resultaten alltid att vara korrekta och konsekventa över tiden.

Tack vare sitt blygsamma fotavtryck på endast 350 x 450 mm och vikten på bara 70 kg kan LabManual 50 enkelt installeras på en arbetsbänk i vilket laboratorium som helst. Dessutom förhindrar enhetens stängda hydraulik att olja läcker ut.

Den CE-certifierade LabManual 50 är konstruerad med säkerhet i åtanke, medan den ergonomiska utformningen och den enkla driften gör livet enklare för laboratorietekniker.

Även om LabManual 50 manövreras manuellt erbjuder den flera digitala kontroller och avläsningar, till exempel en digital temperaturregulator och ett PID-styrsystem. Enheten har också en integrerad LCD-skärm som visar den stängningskraft som ställts in med handpumpen.

Fontijnes LabManual 50-press är det rätta valet för applikationer som behöver noggrannhet och enhetlighet, men där antalet prover som ska bearbetas är måttligt.

– I huvudsak har LabManual 50 samma kvaliteter som lett till framgång för den större modellen LabManual 300, men formatet är mindre och den maximala presskraften är 50 kN med 200 °C temperatur, avslutar Luc Pattyn.

Läs mer i produktartikeln om LabManual 50 här