Process­utrustning för laboratorier

Elastocon erbjuder flera typer av process­utrustning för laboratorier inom gummi- och plastutveckling – laboratorie­pressar från Fontijne och MonTech samt Brabenders instrument för process­teknisk provning och simulering.

Laboratoriepress MonTech VP 3000

Laboratoriepress MonTech VP 3000

MonTech VP 3000 är en liten, bordsplacerad laboratoriepress för snabb och enkel formgjutning, vulkning och beredning av gummiprover med 40 kN presskraft.

Läs mer: Laboratoriepress MonTech VP 3000

Laboratoriepress LabManual 300

Laboratoriepress LabManual 300

LabManual 300 är en manuellt manövrerad laboratori­epress för upp till 300 kN, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

Läs mer: Laboratoriepress LabManual 300

Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabEcon

LabEcon-serien finns i två modeller med 300 eller 600 kN för prov­tillverkning av gummi- och plast­material, erbjuder hög kvalitet till ett bra pris för enklare, automatiserad pressning.

Läs mer: Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabPro

Laboratorie­press LabPro

LabPro-serien (från 50 upp till 1000 kN) är kompakt och utformad för användning i laboratorier och småskalig produktion. LabPro-serien är utvecklad för mer kund­specifika krav.

Läs mer: Laboratorie­press LabPro

Blandare/extruder, Lab-Compounder KETSE 20/40

Brabenders Lab‑Compounder KETSE 20/40 D har en egen motor och behöver därför ingen extern drivenhet. Med den integrerade motorn kan högre hastigheter (max 1200 rpm) uppnås, jämfört med en dubbel­skruvextruder med extern drivenhet.

Rotationsreometer, Plasti-Corder Lab-Station

Brabender Plasti-Corder Lab-Station

Brabender Plasti-Corder Lab-Station och Lab-Station EC används för alla typer av processteknisk provning och simulering eller bearbetningsuppgifter i laboratorier.

Läs mer: Rotationsreometer, Plasti-Corder Lab-Station

Valsverk Polymix för laboratorier

Valsverket Polymix för laboratorier är en kompakt maskin för blandning av alla typer av plast och gummimaterial. Maskinen används framgångsrikt för forskning, utveckling och kvalitetskontroll över hela världen.