Formpressar för beredning av gummiprover

Elastocon erbjuder formpressar av olika typer från Fontijne och Montech för beredning av gummiprover.

Laboratoriepress MonTech VP 3000

MonTech VP 3000 är en liten, bordsplacerad laboratoriepress för snabb och enkel formgjutning, vulkning och beredning av gummiprover med 40 kN presskraft.

Laboratoriepress LabManual 50

LabManual 50 är en manuellt manövrerad laboratorie­press för upp till 50 kN och 200 °C, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

Laboratoriepress LabManual 300

LabManual 300 är en manuellt manövrerad laboratorie­press för upp till 300 kN, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

LabEcon laboratoriepress

LabEcon-serien laboratoriepressar finns i tre modeller med 300, 600 eller 1000 kN för prov­tillverkning av gummi- och plast­material. LabEcon erbjuder hög kvalitet till ett bra pris för enklare, automatiserad pressning.

LabPro laboratoriepress

LabPro-serien är utvecklad för mer kund­specifika krav och finns i modeller från 50 upp till 1500 kN, samt i en specialmodell upp till 3000 kN. LabPro är kompakt och utformad för användning i laboratorier för prov­tillverkning av gummi- och plast­material samt för småskalig produktion.