TAURUS Instruments logoTAURUS Instruments är en av de ledande tillverkarna av fysiska och optiska mätsystem för industri- och forsknings­applikationer världen över.

Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför toppmoderna mätinstrument för värme­lednings­förmåga, hotbox-kammare och brandprovnings­system för materialprovning och kvalitetskontroll.

TAURUS Instruments – fysiska och optiska mätsystem för industri- och forskningsapplikationer Vid förebyggande brandskydd är valet av material och komponenter viktigt för att förhindra bränder helt eller förhindra att de sprider sig.

TAURUS Instruments erbjuder utrustning för brandprovning enligt europeiska och internationella standarder för att klassificera bränn­barheten och brinn­hastigheten för material för bygg-, textil-, bil- och elindustrin.

För byggindustrin är det särskilt viktigt att känna till bygg­materialets reaktion på brand med resulterande parametrar som flam­spridning, brinnande droppar, brännbarhet, värme­avgivning, värme­värde, rökutveckling och toxicitet samt brand­beständighet hos byggmaterial.

TAURUS Instruments grundades 1990 och har sitt säte i Weimar, Tyskland.

Elastocon representerar TAURUS Instruments i följande länder:

  • Sverige
  • Norge
  • Danmark
  • Finland

Visa TAURUS Instruments produkter

Till TAURUS Instruments webbplats